Navia 100% Ull

Färöarna (på färöiska ”Föroyar”) betyder Fåröarna, och som namnet säger, är det riktigt många får på denna ö-grupp mitt ute i Nordatlanten.

Ullen som en gång var ”Färöarnas eget guld”, har inte samma betydelse för öarna längre, men man producerar fortfarande garn och ull-artiklar.

Den nuvarande ägaren, Oli Kristian, till företaget – Navia – har förmånen att hålla traditionen vid liv efter sin farfar och startade ullproduktionen på allvar igen för ca 15 år sedan.

Ullen är en blandning av ull från Färöarna, Shetlandsull, och Merinoull från Australien. Det kan köpas som nystan (à 50gr)   Det finns även mönsterböcker med många fina designs bl.a. tröjor, cardigans , mössor, sockor och vantar.

Kan med fördel även maskintovas.

Navia garn – är trevligt att arbeta med - varmt och skönt att ha på sig.Garnet är en blanning av ull från Shetlands- och merinfår, mycket lätt att arbeta med och mycket vattenavisande garnet har i många generationer använts till mycket populära Färötröjorna. Materialet som är lättskött, har en naturlig "andasfunktion" och sköter om kroppens värmereglering, upptar fukt utan att kännas våt och värmer även i fuktiga tillstånd!

 BESTÄLL REDAN NU FÖR SNABB LEVERANS !

 Duo - 2 thr. 180m/50g22m = 10 cm Sticka 3½ 

 Navia Duo

 

 

 Trio - 3 thr. 120m/50g19m = 10 cm Sticka 4½

   Navia Trio

Beskrivningar Navia

Totalsumma:
    Checkout
    (0)
    Added to cart